Samo u BiH: Ljekari odbili pregledati bolesno dijete, intervenisala i policija

Radiosarajevo.ba
Samo u BiH: Ljekari odbili pregledati bolesno dijete, intervenisala i policija
Blic.rs / Porodica Mikerević
Ljekari dobojske bolnice odbili su da pregledaju petogodišnju devojčicu iz Dervente, koja je pala i povrijedila nos.

To tvrde njeni roditelji Miroslav i Tanja Mikerević, koji su prošle nedjelje po uputama ljekara iz hitne pomoći Derventa djevojčicu doveli u bolnicu Doboj. Reagovala je i policija, a djevojčica je na kraju zbrinuta u UKC RS u Banjoj Luci.

 

“Dobili smo uputnicu za pregled i rentgen, ali po dolasku na prijemno odjeljenje bolnice u Doboju nije bilo nikoga. Zvonili smo, ali bez odgovora”, prepričava Mikerevićeva.

 

Dodaje da je potom njen suprug ušao u hodnik odjeljenja za ORL, odakle ga je istjerala medicinska sestra. Roditelji kažu da su sestri pokušali da objasne zašto su došli u bolnicu, ali da je ona na osnovu jednog pogleda uspostavila dijagnozu, piše Blic.

 

“Rekla je kako ne vidi da ima nešto za šivenje i da dijete nije životno ugroženo, tako da nema potrebe zvati doktora, koji se ne nalazi u bolnici već kod kuće”, kaže Mikerevićeva.

 

Uputnicu i ostale dokumente medicinska sestra nije željela da im vrati, tako da su izrevoltirani krenuli ka izlazu iz bolnice i pozvali policiju. Tada su, kažu, napadnuti od bolničkog obezbjeđenja.

 

Njen suprug se još jednom vratio da traži dokumente i zatekao doktora Željka Simića, koji mu je rekao da djetetu stavljaju hladne obloge, iako djevojčicu nije pregledao. Dokumenti su im vraćeni, ali je na njima napisano da se pacijent nije pojavio na pregledu. Odlučili su da se zapute u Banjaluku, gdje je i bez uputnice djetetu ukazan kompletan pregled.

 

U dobojskoj bolnici, međutim, tvrde da je Miroslav Mikerević bez zvonjenja ušao na Odjeljenje, gdje ga je pred hirurškom salom zaustavila radnica i uputila u čekaonicu. Navode da je on burno reagovao, te neprestanim pritiskom zvonio na ulazu, te da je sestra Sanja Jović odmah došla sa intervencije.

 

“Ona je od roditelja saznala da je pacijentkinja pala i povrijedila nos, ni u jednom trenutku nije bila u besvjesnom stanju, nema rasjekotina koje zahtijevaju hitnu hiruršku intervenciju i da nije životno ugrožena”, stoji u odgovoru iz Opšte bolnice Doboj.

 

Navode da je roditeljima objašnjeno kako u službi za ORL nema stalnog dežurstva, već se u hitnim slučajevima od kuće poziva specijalista koji je u pripravnosti. Roditelji nisu bili zadovoljni odgovorom, pa je sestra uzevši uputnicu i knjižicu otišla da pozove dežurnog ljekara.

 

Otac je galamio i tražio da mu se vrati knjižica ili će pozvati policiju. Nakon što je sestra pozvala ljekara u pripravnosti, roditelji su već napustili prostorije službe”, kažu u bolnici i dodaju da se ni na poziv bolničkog obezbjeđenja nisu željeli vratiti.

 

U bolnici navode da su nakon odlaska roditelja i povrijeđene djevojčice došla dva policajca i uzeli izjave od dežurne sestre i radnika obezbjeđenja. “Služba interne kontrole nije mogla da utvrdi da je prekršena bilo koja procedura prijema i liječenja pacijenta”, navode u bolnici Doboj.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije