Radončić svjedoči na suđenju Keljmendiju

Radiosarajevo.ba
Radončić svjedoči na suđenju Keljmendiju
U Palači pravde u Prištini počelo je svjedočenje Fahrudina Radončića, predsjednika Saveza za bolju budućnost i delegata u Domu naroda Parlamenta BiH u slučaju koje pravosudne institucije Kosova vode protiv Nasera Keljmendija.

Keljmendijev advokat Besnik Beriša izjavio je za televiziju N1 da se Radončić pred prištinskim sudom pojavio kao svjedok tužilaštva. Specijalni tužilac Endru Hjuz Radončića je, između ostalog, ispitivao o kupovini nekretnina i da li ih je plaćao u gotovini. Na to je lider SBB-a odgovorio da je "očekivao ozbiljnija pitanja i da se plaća preko računa, a ne kešom".

Specijalno tužilaštvo Kosova protiv Keljmendija je podiglo optužnicu u julu 2014. za organizirani kriminal, teško ubistvo, kupovinu, posjedovanje, raspodjelu i neovlaštenu prodaju narkotika. Iz Tužilaštva tvrde da je Keljmendi bio lider i vođa kriminalne organizirane grupe, dok se kao teško ubistvo navodi ubistvo Ramiza Delalića u Sarajevu 2007.

Svjedočenje Radončića smatra se ključnim u ovom sudskom postupku. Početkom 2015. je prvi put najavljeno da će Radončić svjedočiti u ovom slučaju, a njegovo svjedočenje je nekoliko puta odloženo.

Do sada su, po pozivu tužilaštva, u ovom slučaju svjedočili Azra Sarić, Aldin Hajdarević, Šejla Turković, Emir Polak, Muhamed Ušanović kao i nekoliko zaštićenih svjedoka putem videolinka iz Sarajeva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije