U ovom dijelu Sarajeva od 8 do 17 potpuna obustava saobraćaja

Radiosarajevo.ba
U ovom dijelu Sarajeva od 8 do 17 potpuna obustava saobraćaja
Radiosarajevo.ba / Ilustracija / ( Na slici nije prikazan događaj iz teksta)
Jutros se na putevima u našoj zemlji saobraća po pretežno suhom kolovozu, uz umjerenu frekvenciju vozila.

Pojačan intenzitet saobraćaja tokom dana, očekuje se na dionicama koje vode prema izletištima. Vozači moraju paziti na povećan broj motociklista i biciklista na cestama. Savjetuje se maksimalno opreznu vožnju i obavezno držanje odstojanja između vozila.

Na putevima sa aktuelnim radovima saobraća se sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene saobraćajne signalizacije. Izdvajamo autoput A-1 dionice Sarajevo zapad-Lepenica (u blizini tunela Igman), Kakanj - Zenica Jug (u mjestu Donji Tičići) i Zvirovići-Kravice (ispred mosta Studenčica i od tunela Bijela Vlaka do vijadukta Pavlović), kao i magistralne puteve: M-18 Olovo-Kladanj, M-18 Simin Han-Priboj, M-17 Čapljina-Studenci, M-4 Teslić-Kotor Varoš, M-17 Nemila-Žepče-Maglaj i M-17 Jablanica-Mostar.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Još uvijek traju radovi na području Hrvatske na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, zbog čega se tokom dana na ovim graničnim prelazima povremeno saobraća usporeno.

KANTON SARAJEVO

- Zbog neophodnih sanacionih radova od 23. do 26.03. u noćnim satima (00-05 sati) obustavlja se saobraćaj u ulici Zvornička (od raskrsnice sa ulicom Topal Osman-paše do raskrsnice sa ulicom Azize Šaćirbegović). Za vrijeme obustave u funkciji su alternativni pravci.
-Zbog radova na sanaciji kolovozne konstrukcije u ulici Šekerova od spoja sa ulicom Šejh-Mehmedova do raskrsnice sa ulicom Zaima Šarca, od 8 do 17 sati, potpuno je obustavljen saobraćaj. Alternativni pravac u vrijeme obustave je: Šejh Mehmedova- Ašikovac-Mehmeda Handžića.
- Zbog izvođenja sanacionih radova usporeno se saobraća u ulicama: Sagrdžije, Kranjčevićeva i Zvornička.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije