Proslava Praznika rada: Limena glazba građane probudila zorom

Radiosarajevo.ba
Proslava Praznika rada: Limena glazba građane probudila zorom
Limenom glazbom svjetski poznatih koračnica jutros je orkestar Hrvatske glazbe Mostar u ranim satima građane i građanke Mostara budio i pozivao na proslavu Međunarodnog praznika rada.

Najstariji član i predsjedniuik Hrvatske glazbe Mostar, Miroslav Šimunović je kazao kako je prvosvibanjska budnica tradicija Mostara u kojoj uživaju i građani i glazbenici.

"Ovo je tradicija u kojoj svi uživamo. Svakog 1. maja prođemo kroz grad i na svoj način građanima i građankama čestitamo najveći radnički praznik uz svjetski poznate koračnice. Ono što je najljepše u svemu tome jeste, da građani i građanke zaplješću sa svojih prozora i balkona, te nas fotografiraju svojim mobitelima i aparatima i mislim da apsolutno uživaju u prvomajskoj budnici koju radi njih svake godine i organiziramo", kazao je Šimunović.

Glazbena povorka krenula je u šest sati ispred Hrvatskog doma Hercega Stjepana Kosače te se uputila Liska ulicom prema raskrsnici kod Doma zdravlja, zatim ravno prema i preko Staroga mosta uz selfie i neizostavno fotografiranje vesele promenade, koja se po tom nastavila kretati do izlaza na ulicu Maršala Tita. Vesela povorka je, budeći građane Mostara, nastavila marširati do raskrsnice kod bivše robne kuće Razvitak, sve do željezničke stanice, javila je AA.

Potom se povorka uputila preko Carinskog mosta pored hotela Ero do ulice kralja Tomislava sve do katedrale, od kuda se vraila na Rondo i završila ispred Hrvatskog doma Herceg Stjepan Kosača, gdje je nastavljeno druženje s građanima.

Današnji praznik u Mostaru će proteći bez organizirane proslave međunarodnog praznika rada kao i proteklih godina. No, brojni građani i građanke već su se pripremili za odlazak na poznate prvomajske proslave uz roštilj na izletištima u okolici Mostara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije