Prognoza za nedjelju: Šta će nam sutra uzrokovati tegobe?

Radiosarajevo.ba
Prognoza za nedjelju: Šta će nam sutra uzrokovati tegobe?
Sutra će u većem dijelu Bosne preovladavati dugotrajna niska naoblaka ili magla. U Hercegovini, zapadnim područjima Bosne i na planinama vedro. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -10 i -5°C. U zapadnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne najniža temperatura zraka između -15 i -10°C. Na jugu zemlje najniža temperatura zraka od -2 do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između -6 i 0°C, na jugu zemlje od 7 do 11°C.

U Sarajevu prije podne niska naoblaka, u drugoj polovini dana smanjenje oblačnosti. Najniža jutarnja temperatura zraka oko -7°C, a najviša dnevna temperatura zraka oko -2°C.

Uz stabilne vremenske prilike, ugodnije će biti u Hercegovini i na zapadu zemlje, dok bi u unutrašnjosti duže zadržavanje magle i niske temperature, mogli uzrokovati poteškoće meteoropatima i hroničnim bolesnicima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije