Prognoza za naredna tri dana: Kiša i niže temperature

Radiosarajevo.ba
Prognoza za naredna tri dana: Kiša i niže temperature
U ponedjeljak, 24.07.2017., preko dana će umjerena oblačnost prelaziti preko Bosne i Hercegovine.

Poslije podne su mogući pljuskovi sa grmljavinom u sjevernim i sjeveroistočnim područjima Bosne. U noći na utorak se očekuje jače naoblačenje sa zapada koje će usloviti kišu, jače pljuskove i grmljavinu u cijeloj zemlji. Vjetar većinom slab, sredinom dana umjerene jačine, južnog i jugozapadnog smjera. U noći vjetar mijenja smjer na sjever.

Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 13 i 19°C, na jugu do 22°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 31 i 35°C, na jugu do 38°C.

U utorak, 25.07.2017., u Bosni pretežno oblačno vrijeme. Jače padavine u jutarnjim satima. Tokom dana lokalno je moguća kiša u zapadnim, centralnim i istočnim područjima. U Hercegovini se očekuje oblačno sa jačim pljuskovima i grmljavinom veći dio dana. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 14 i 18°C, na jugu zemlje do 22°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 20 i 24°C, na jugu do 29°C.

U srijedu, 26.07.2017., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa lokalnim pljuskovima. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 11 i 16°C, na jugu do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 20 i 25°C, na jugu zemlje do 27°C, saopćeno je iz FHMZ-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije