Prognoza za 1. maj: Vrijeme prikladno za boravak na otvorenom

Radiosarajevo.ba
Prognoza za 1. maj: Vrijeme prikladno za boravak na otvorenom
Sutra se u Bosni i Hercegovini očekuje malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme.

Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Tokom dana, razvojem oblačnosti, ponegdje u istočnim i sjeveroistočnim područjima moguć je i kratkotrajni pljusak. Vjetar slab do umjeren, u sjevernim područjima istočnog smjera, a u ostalim djelovima jugo. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 1 i 7, na jugu od 6 do 10, a najviša dnevna temperatura zraka između 17 i 23 , na jugu do 25 stupnjeva.

U Sarajevu prije podne niska oblačnost. Tokom dana, malo do umjereno oblačno vrijeme. Razvojem oblačnosti, moguć je i kratkotrajni pljusak. Jutarnja temperatura oko 5, a najviša dnevna oko 19 stupnjeva.

Uz povoljne biometeorološke prilike većina populacije će biti boljeg raspoloženja. Tokom jutra preporučljivo je posvetiti pažnju primjerenom odijevanju, u nastavku dana će temperature porasti, biće ugodnije i prikladno za boravak na otvorenom.  Iz FHMZ-a savjetuju da slobodno vrijeme provedete van domova.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije