Prognoza do nedjelje: Popravlja se vrijeme, a i raspoloženje

Radiosarajevo.ba
Prognoza do nedjelje: Popravlja se vrijeme, a i raspoloženje
U Bosni i Hercegovini sutra će očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Vjetar slab do umjeren, sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura iznosit će od 11 do 17, na jugu od 16 do 22, a najviša dnevna od 23 do 29, na jugu od 28 do 32 stepena.

U Sarajevu će biti malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Tokom dana doći će do povećanja oblačnosti. Jutarnja temperatura oko 14, a najviša dnevna oko 26 stepeni.

Opća slika u cijeloj Bosni i Hercegovini dodatno će se popraviti. Većina stanovništva će biti boljeg raspoloženja, a osobe osjetljive na promjenu vremena neće imati većih poteškoća.

Nakon svježijeg jutra, s odmicanjem dana će biti sunčanije i ugodnije, uz ne suviše visoke temperature, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH. 

U petak će biti malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Jutarnja temperatura od 11 do 17, na jugu od 16 do 22, a najviša dnevna od 25 do 30, na jugu do 33 stepena.

Također, prvog dana vikenda, sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od 11 do 17, na jugu od 16 do 22, a najviša dnevna od 26 do 32, na jugu do 34 stepena.

Drugog dana vikenda također sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od 11 do 17, na jugu od 16 do 22, a najviša dnevna od 26 do 32, na jugu do 34 stepena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije