Prognoza do nedjelje: Kada će snijeg prestati padati?

Radiosarajevo.ba
Prognoza do nedjelje: Kada će snijeg prestati padati?
Danas u Bosni oblačno vrijeme sa snijegom. Padavine će do poslijepodnevnih sati većinom prestati, jedino u Krajini padavine će prestati krajem dana.
U Hercegovini prijepodne oblačno, a poslijepodne razvedravanje. Vjetar u većem dijelu zemlje slab do umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini i zapadnim područjima Bosne jak vjetar koji će krajem dana oslabiti. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između -6 i -1°C, na jugu zemlje od 5 do 9°C. 

U Sarajevu oblačno sa slabim snijegom. Najviša dnevna temperatura zraka do -2°C.

U petak, 20. januara 2017, u Bosni oblačno vrijeme, a u Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -10 i -4°C, na jugu zemlje od -1 do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između -6 i -2°C, na jugu zemlje od 5 do 9°C.

U subotu, 21. januara 2017, u Bosni oblačno vrijeme. Po kotlinama u centralnim i istočnim područjima moguća je i magla. U Hercegovini i zapadnim područjima Bosne vedro. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -12 i -5°C, na jugu zemlje od -1 do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između -5 i -1°C, na jugu zemlje od 6 do 9°C.

U nedjelju, 22. januara 2017, u većem dijelu Bosne će prevladavati oblačno vrijeme. Po kotlinama u centralnim i istočnim područjima je moguća i magla. U Hercegovini i zapadnim područjima Bosne pretežno vedro. U drugoj polovini dana u centralnim područjima se očekuje smanjenje oblačnosti. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -10 i -4°C, na jugu zemlje od -1 do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između -5 i 0°C, na jugu zemlje od 7 do 10°C.

Biometeorološka prognoza za danas je relativno nepovoljna

U Hercegovini će uz više sunca biti ugodnije, dok bi u ostatku BiH meteoropati mogli imati izraženije tegobe usljed dužeg zadržavanja naoblake i hladnoće, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije