Prognoza do četvrtka: Bit će toplo, ali bit će kiše

Radiosarajevo.ba
Prognoza do četvrtka: Bit će toplo, ali bit će kiše
Pixabay / Ilustracija
Jutros je u Bosni bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini sunčano uz malu oblačnost.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica 7 stepeni, Ivan-sedlo 12, Kupres 13, Bihać, Bugojno, Jajce, Livno i Sarajevo 16, Banja Luka, Prijedor i Sanski Most 17, Doboj, Goražde, Gradačac, Tuzla i Zenica 18, Trebinje 23, Neum i Stolac 24, Mostar 25 stepeni.

Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 949 milibara, za 6 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

Biometeorološka prognoza će biti povoljna, stoga bi se većina stanovništva trebala osjećati ugodnije. Osjetljive osobe neće imati većih poteškoća, ali ipak ne trebaju pretjerivati s aktivnostima.

Danas će u našoj zemlji prevladavati malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. U jutarnjim satima i dio prijepodneva u centralnim, istočnim i djelimično sjeverozapadnim područjima Bosne uz prolazno nisku oblačnost. Vjetar u Bosni, slab do umjeren, sjeveroistočni, a u Hercegovini, slaba do umjerena, bura. Najviša dnevna temperatura od 24 do 30, na jugu od 31 do 34 stepena. U Sarajevu jutro ili dio prijepodneva pretežno oblačno vrijeme, a u ostatku dana sunčanije. Najviša dnevna temperatura oko 28 stepeni.

Utorak: Sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Poslijepodne pljusak kiše je moguć u jugozapadnim, zapadnim i centralnim područjima Bosne. Jutarnja temperatura od 12 do 17, na jugu od 19 do 24, a najviša dnevna od 27 do 31, a u Hercegovini od 30 do 34 stepena.

Srijeda: Nestabilno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura od 13 do 19, na jugu do 23, a najviša dnevna od 28 do 34 stepena.

Četvrtak: Pretežno sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu do 23, a najviša dnevna od 23 do 29, na jugu od 30 do 34 stepena, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije