Prijedlog zakona o RTV sistemu 'skinut' s dnevnog reda

Fena
Prijedlog zakona o RTV sistemu 'skinut' s dnevnog reda
Poslanici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) na današnjoj sjednici ipak neće razmatrati Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Javnom radio-televizijskom sistemu u drugom čitanju.

Naime, zatraženo je produženje amandmanske faze.

Naime, Komisija za saobraćaj i komunikacije na jutrošnjoj sjednici zatražila je da se rok za izjašnjavanje u amandmanskoj fazi o prijedlogu ovog zakona produži za deset dana.

Ovakav zaključak usvojen je nakon što su uložena 22 amandmana, od kojih neki zahtijevaju i izjašnjavanje Vijeća ministara BiH, a ovaj prijedlog prihvatio je i Kolegij Doma te je ta tačka skinuta s dnevnog reda današnje sjednice Doma.

Od predlagača amandmana očekuje se da u narednih deset dana svoje amandmane pokušaju usaglasiti s predlagačima zakona, a predlagači ovog zakonskog rješenja su poslanici Amir Fazlić (SDA) i Mirsad Đonlagić (SBB).

Na sjednici će po skraćenom postupku biti razmatran Prijedlog zakona o obilježavanju malog oružja, lakog naoružanja i pripadajuće municije na prijedlog Vijeća ministara BiH. Predviđeno je i razmatranje izvještaja o stanju radijacijske i nuklearne sigurnosti i o radu Ureda za razmatranje žalbi, kao i informacije o stanju sigurnosti, o javnoj zaduženosti te o nestalim osobama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije