Prevozili tenkove ulicama Mostara, građani zabrinuti

Radiosarajevo.ba
Prevozili tenkove ulicama Mostara, građani zabrinuti
bljesak.info / Screenshot
Tokom dana na internetu se pojavilo nekoliko snimaka vojne kolone koja je prolazila kroz Mostar, a čije prisustvo je zabrinulo građane.

Na svim tim snimcima vidljivi su kamioni koji prevoze tenkove, što je itekako zainteresiralo javnost, zbog čega smo kontaktirali i Ministarstvo unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Ipak u Operativnom centru MUP-a HNK-a nisu imali informacija o ovakvoj vojnoj koloni, te nam nisu mogli potvrditi navode pojedinih medija koji bi dodatno zabrinuli građane.

Štaviše, kazali su nam kako su upoznati da je Ministarstvo odbrane BiH ustupilo oružje, tenkove, topove i kamione ekipi Antuna Vrdoljaka, koja ovih dana snima film General, o životu Ante Gotovine, te kako se pretpostavlja da bi to mogla biti ta kolona sa tenkovima.

To je potvrdio i portal Bljesak.info, koji je prenio jedan od videozapisa sa ulica Mostara, ali i koji je istakao da nema razloga za zabrinutost.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije