Preokret: Salmir Kaplan prekinuo bojkot izbora i pozvao građane na glasanje

Anadolija
Preokret: Salmir Kaplan prekinuo bojkot izbora i pozvao građane na glasanje
/ Anadolija
Predsjednik SDA Stolac i bivši kandidat za načelnika te opštine Salmir Kaplan pozvao je sve građane Stoca da izađu na ponovljene izbore, kazavši kako se izborni proces za sada odvije regularno.

"Naš stav je bio od početka takav da ćemo sačekati pet, šest sati i ukoliko izborni proces bude zadovoljavao minimum potrebne regularnosti da ćemo prekinuti bojkot i izaći na izbore. Mi smo ocijenili oko 12 sati da je taj minimum zadovoljen i da možemo od 13 sati početi izlaziti", kazao je Kaplan.

Ako Izborni proces završi bez primjedbi, kako je naglasio, najmanje je bitno ko će pobijediti.

"Kako sad stvari stoje, kreće se sve u solidnom smjeru, ali kroz ova četiri sata može se još svašta desiti", rekao je Kaplan.

Podsjetimo, izbori u Stocu prekinuti su 2. listopada 2016. godine nakon fizičkog obračuna na jednom biračkom mjestu te krađe i uništavanja izbornog materijala.

CIK je poništio izbore i kaznio skidanjem s izborne liste četiri kandidata (među kojima je bio i Kaplan) te novčano kaznio kandidate i njihove političke stranke. CIK BiH je u ponovljenom postupku poništio opštinske izbore u Stocu 26. januara ove godine, a postupajući po rješenju Apelacijskog odjela Suda BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije