Predavanje: 'Alija Izetbegović, intelektualac i veliki lider 20. stoljeća'

Anadolija
Predavanje:  'Alija Izetbegović, intelektualac i veliki lider 20. stoljeća'
/ Anadolija
Na Univerzitetu Abant Izzet Baysal (AIBU) u gradu Bolu u Turskoj, u okviru programa "Kulturnog razvoja studenata", u ponedjeljak je održano predavanje o Aliji Izetbegoviću.

Studentice univerziteta Ebrar Seyma Altun i Gulsah Canbay su govorile na temu "Alija Izetbegović, lider i intelektualac". 

Tom prilikom su okupljenima kazali kako je istraživanje koje su proveli, koristeći brojne naučne izvore, pokazalo da je prvi predsjednik Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine bio veliki lider 20. stoljeća koji je, kako su kazale ove studentice, odigrao značajnu ulogu u sticanju nezavisnosti BiH. 

Također su govorile i o drugim aspektima života i djela nekadašnjeg predsjednika BiH.  Rektor AIBU-a Hayri Coskun je na samom kraju kazao da je predavanje bilo vrlo zanimljivo i poučno. 

"Ljudi u BiH danas žive sa različitim iskustvima koja nose iz rata koji su doživjeli. Ako ne budemo pričali i raspravljali o ovakvim dešavanjima u prošlosti ona će se ponovo desiti na određenim područjima u svijetu", rekao je rektor.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije