Odluka Vlade: Nastavljamo pomagati plaćanje računa za struju socijalno ugroženim

Fena
Odluka Vlade: Nastavljamo pomagati plaćanje računa za struju socijalno ugroženim
Pozitivne vijesti iz Vlade Federacije BiH stigle su danas za jedan dio socijalnog ugroženog stanovništva ovog entiteta, kada je na hitnoj sjednici produženo subvencioniranje računa za električnu energiju.

Na današnjoj, 60. hitnoj telefonski održanoj sjednici Vlada FBiH produžila je važenje Odluke o provedbi mjera za smanjenje troškova električne energije domaćinstvima i stimulaciji energetske efikasnosti.

Važenje ove Odluke produženo je do 30. juna 2017. godine, a ona podrazumijeva subencioniranje računa za električnu energiju za kupce iz kategorije domaćinstava, kod JP Elektroprivreda BiH i JP Elektroprivreda HZHB, te pravo na nju imaju kupci sa najnižim iznosom penzije koju je u tekućem mjesecu isplatio Federalni zavod PIO.

Također, mjere iz ove odluke primjenjuju se i na korisnike stalne novčane pomoći koji imaju izdata rješenja od nadležni službi/centara za socijalni rad u FBiH.

Smanjenje troškova za električnu energiju ostvaruje se na potrošnji ispod prosječne ili praktično prevedeno za domaćinstva koja u prosjeku troše manje od 268 kWh mjesečno kod JP Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo, odnosno, ispod 348 kWh mjesečno kod JP Elektroprivreda HZHB d.d. Mostar.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije