FUCZ: Gašenje požara nadomak Mostara bit će nastavljeno sutra

Radiosarajevo.ba
FUCZ: Gašenje požara nadomak Mostara bit će nastavljeno sutra
Gašenje požara koji je u poslijepodnevnim satima izbio nadomak Mostara bit će nastavljeno sutra, kazao je za Radiosarajevo.ba direktor Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) Fahrudin Solak.

Prema njegovim riječima, helikopter Oružanih snaga Bosne i Hercegovine (OSBiH) koji je bio angažiran na gašenju požara, završio je za večeras te je izbacio sedam vedara vode na požarište na Brkanovom brdu.

"Učinak je zadovoljavajući, a svakako će se sutra rano nastaviti s gašenjem kako se požar ne bi ponovo aktivirao. Tokom noći će kolege iz Kantonalne uprave civilne zaštite (KUCZ) Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) biti na terenu i pratiti situaciju", kazao je Solak.

S obzirom na veličinu i bojaznost od širenja požara, u gašenje je angažiran i helikopter OSBiH koji je večeras oko 19 sati poletio prema Mostaru.

Podsjećamo, požar se aktivirao na brdu zapadno od Mostara, tačnije na lokalitetu Kozice, te su vatrogasci uključili sve kapacitete u gašenje, jer bi požar mogao ugroziti privatne objekte.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije