Potpredsjednik SNSD-a "zna" da je opozicija bojkotirala referendum u Milićima

Radiosarajevo.ba
Potpredsjednik SNSD-a "zna" da je opozicija bojkotirala referendum u Milićima
/ Foto: RTRS
Da se referendum uveliko koristi u predizborne obračune u manjem bh. entitetu govori izjava Radovana Viškovića, potpredsjednika SNSD-a.

On je rekao da je očekivao veću izlaznost građana na referendumu o Danu RS-a u u općini Milići.

Višković ima "objašnjenje" za "slabu izlaznost" od 57 posto.

"Očito da je dio opozicije bojkotovao referendum. Trebalo bi da kažu zašto su to radili. Iskreno, nadao sam se da će izlaznost biti daleko veća od 57 posto. Istina, to je izlaznost kao na nivou RS-a, međutim, moram izraziti žaljenje što dio opozicije očigledno nije htio da podrži referendum, odnosno da ga je, možda grubo rečeno, bojkotovao", rekao je Višković.

On kaže da pri tome misli na dio opozicionih stranaka iz Saveza za promjene. Nije objasnio kako je došao do zaključka da su na referendum izašli samo glasači SNSD-a.

"U Milićima imamo i veliki procenat glasača iz drugog konstitutivnog naroda i bilo je za očekivati da oni ne izađu na glasanje, jer su to jasno i glasno rekli i to je, što se mene tiče, u redu. Međutim, nije mi jasno zašto srpski glasači nisu izašli i odazvali se u većem broju", rekao je Višković.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije