Kurtulmuš: Dužnost nam je podijeliti bol s narodom Srebrenice

S. H.
Kurtulmuš: Dužnost nam je podijeliti bol s narodom Srebrenice
Intoniranjem državne himne danas je u Memorijalnom centru Potočari počela komemoracija u znak odavanja počasti nevinim žrtvama genocida u Srebrenici ubijenih jula 1995. godine.

Prisutnima se obratio Numan Kurtulmuš, dopremijer Republike Turske.

"Prenosim najsrdačnije pozdrave predsjednika Turske i turskog naroda. Biti s vama na ovakvom komemorativnom skupu, biti s ljudima koji su proživjeli dramu 1995. godine i podijeliti s njima njihovu bol, osjećamo kao dužnost. Predajem im rahmet od Allaha", rekao je Kurtulmuš, te je dodao da je ovo prilika da sami sebe preispitamo.

Kurtulmuš se prisjetio kako je prije nekoliko godina bio u Srebrenici i kako je to bio jedan od najtužnijih dana u životu njegovom.

Prisutnima se obratio i Abdullah Humud Al-Harbey, šef delegacije Kraljevine Saudijske Arabije, također je prenio pozdrave iz Saudijske kraljevine i saudijskog naroda.

"Obilježavanje genocida u Srebrenici je izuzetno važno radi budućih generacija kako ne bismo zaboravili šta se ovdje dogodilo", poručio je Al-Harbey.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije