Porodici se javili "šetači" sa snimka iz noći kada je ubijen Dženan Memić

S. H.
Porodici se javili "šetači" sa snimka iz noći kada je ubijen Dženan Memić
YouTube / Prtscr
Nakon što je objavljen snimak s videonadzora Kuvajtske rezidencije iz noći u kojoj je smrtno stradao Dženan Memić, njegova porodica je zatražila pomoć.

Putem Facebook stranice "Pravda za Dženana" porodica je tražila informacije o osobama "šetačima" sa snimka koji su u noći 8. februara 2016. godine prošli ispred Kuvajtske rezidencije u periodu između 22.16 i 22.18 sati.

Nakon što su mediji prenijeli molbu porodice Memić, njihovoj porodici su se javila dva mladića koji se vide na ovom snimku u 22:17 minuti, potvrdio je za Radiosarajevo.ba Dženanov otac Muriz Memić.

Memić je rekao kako su mladići u tom trenutku šetali prema Vrelu Bosne, te da su u povratku s ovog izletišta zatekli veliki broj policijskih automobila, kao i vozilo Hitne pomoći na odlasku, te da su zastali kod okupljenih policijskih službenika, ali da ih kao potencijalne svjedoke niko ništa nije pitao.

Također, Memić je rekao i da je poznato ko je vlasnik crvene bube koja se vidi na snimku prije Golfa za koji je Muriz na Kantonalnom sudu u Sarajevu rekao da je u vlasništvu Zijada Mutapa, oca Dženanove djevojke Alise.

Ono što je zanimljivo je da su Memićima ponovo krišom dostavljeni neki dokazi. 

Kako je za Radiosarajevo.ba ispričao Muriz Memić, na šoferšajbi kamiona pronašao je papir sa spornim podacima o službeniku Ministarstva za unutrašnje poslove Kantona Sarajevo koji se nalazi na spisku Komisije za sigurnost u kojem je navedeno da su napravili ozbiljne propuste u ovom slučaju, te da je taj papir dostavio Tužilaštvu Bosne i Hercegovine.

Podsjećamo, snimak je porodica Dženana Memića uručila nakon protestne šetnje koja je održana na godišnjicu njegove smrti. Otac Dženana Memića je prilikom svjedočenja na Kantonalnom sudu u Sarajevu dan ranije rekao da posjeduje snimak s Kuvajtske rezidencije koja se nalazi u blizini mjesta nesreće koji je poslao na vještačenje u institut u Kanadi, preko rođaka iz te zemlje. Nalazi tog vještačenja pokazuju da se na snimku vidi kombi s tablicama na kojima je slovo A, te da Tužilaštvo taj snimak nije željelo iskoristiti kao dokaz, jer nije zakonito. Također, Memić je rekao da mu je taj snimak ostavljen u kući, a da on ne zna ko ga je ostavio jer je kroz kuću prošao veliki broj ljudi od ovog događaja, ali je naveo i da mu je zahvalan zbog toga.

Pred kraj svog svjedočenja, Memić ja naveo da posjeduje snimak na kojem se vidi automobil Golf 4 koji je Alejom na Ilidži prošao prije kombija za koji se sumnja da pripada Seferovićima, da su u tom Golfu bili Vehbija Seferović i Emina Bošnjaković, kao i da je Golf 4 u vlasništvu Zijada Mutapa.

Dženan Memić je teško povrijeđen 8. februara u Velikoj aleji na Ilidži pod još nerazjašnjenim okolnostima, a nakon što je u komi proveo sedam dana, preminuo je 15. februara.

Prve informacije govorile su da se radi o saobraćajnoj nesreći, no poslije se govorilo da je riječ o napadu. Otac ubijenog mladića Muriz Memić je nakon hapšenja Ljube i Bekrije Seferovića izrazio sumnju u ovaj rasplet događaja, ustvrdivši „kako se ništa ne uklapa i kako je njegov sin ubijen šipkom“. Porodica Dženana Memića bila je sigurna da je mladićeva djevojka bila umiješana u slučaj.

Nakon godinu dana od Dženanove smrti njegova porodica još uvijek traga za istinom o tome kako je njihov sin stradao.

Građani Sarajeva su se već nekoliko puta okupljali na gradskim ulicama kako bi iskazali nezadovoljstvo napretkom istrage o Dženanovom ubistvu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije