Policija uhapsila gradonačelnika Bihaća

N. K.
Policija uhapsila gradonačelnika Bihaća
Arhiv / Emdžad Galijašević
Gradonačelnik Bihaća Emdžad Galijašević uhapšen je jutros od strane pripadnika Federalne uprave policije, potvrđeno je za portal Radiosarajevo.ba.

Kako se doznaje, u toku je i pretres službenih prostorija Gradske uprave Grada Bihać na osnovu naredbe Općinskog suda u Bihaću.

U saopćenju Federalne uprave policije navodi se da su danas godine pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog Kantona započeli sa realizacijom operativne akcije „UNA 2016“ na području općine Bihać.

U sklopu navedena akcije, lišen je slobode Gradonačelnik Grada Bihać E.G., zbog postojanja osnova sumnje da je isti počinio krivično djelo „Primanje dara ili drugih oblika koristi“ iz člana 380. stav 3. KZ F BiH. Pored Gradonačelnika Grada Bihaća, lišena su slobode još tri lica incijala A.G., S.T. i J.S., koja se dovode u vezu sa navedenim krivičnim djelom.

Nakon što se okončaju pretresi službenih prostorija Gradske uprave Grada Bihać, lica lišena slobode će biti privedena u službene prostorije Federalne uprave policije radi kriminalističke obrade, nakon čega će u zakonskom roku uz Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu i izvršiocu biti predati na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Unsko-sanskog Kantona, odnosno postupajućem predmetnom tužitelju.

Realizacija ove operativne akcije se nastavlja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije