I dalje traje istraga smrti radnice iz Travnika, porodica tvrdi: Uzrok je srčani udar

E. H.
I dalje traje istraga smrti radnice iz Travnika, porodica tvrdi: Uzrok je srčani udar
Iznenadna smrt jedne radnice travničke fabrike konfekcije i izjave da je ona umrla zbog smrzavanja na poslu šokirala je cjelokupnu bosanskohercegovačku javnost, ali čini se da je istina totalno drukčija, barem kako tvrdi njena porodica.

Naime, neki mediji sinoć su ustvrdili da je djevojka umrla zbog loših uvjeta na poslu, odnosno zbog promrzlina koje je zadobila na radnom mjestu, a u cijeli slučaj uključili su se i policijski službenici Ministarstva za unutrašnje poslove Srednjobosanskog kantona.

Kako je za Radiosarajevo.ba potvrdio Rusmir Prohan, glasnogovornik MUP-a SBK-a, istraga je još uvijek u toku te policijski službenici pokušavaju ustanoviti sve okolnosti pod kojima je došlo do smrti osamnaestogodišnje A.M., koja je u fabrici konfekcije preminula na svoj rođendan.

Ipak, prema preliminarnim podacima istrage čini se da nema elemenata krivičnog djela u ovom slučaju, ali uslijedit će ispitivanje svjedoka, odnosno, njenih kolega radnika koji su je dovezli u hitnu pomoć, kao i ljekara koji su je liječili, te njene porodice.

Veoma je zanimljiva i izjava Amela Mahalbašića, brata preminule Amele, koji se javnosti u ime porodice obratio putem svog Facebook profila. U njegovom statusu stoji da je ona umrla prirodnom smrću, te moli za razumijevanje svih onih koji pokušavaju doznati detalje slučaja.

"Sestra je umrla prirodnom smrću, srčani udar, nisu u pitanju promrzline niti šta tome slično. Također, nije dan ranije išla doktoru, niti je ikako išla doktoru u skorije vrijeme (neki kažu da jeste i da joj nije htio otvoriti bolovanje). Stoga molim one koji su objavljivali nešto tome slično da to uklone. Pustite Amelu da počiva u miru, a nas, porodicu, da uz Allahovu pomoć ovo prebrodimo", istaknuo je Mahalbašić u svom Facebook statusu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije