Poledica, ugaženi snijeg, jak vjetar: Vozači, oprezno

Radiosarajevo.ba
Poledica, ugaženi snijeg, jak vjetar: Vozači, oprezno
AA / Ilustracija (Na slici nije prikazan događaj iz teksta)
Ovoga jutra na putevima u BiH saobraća se bez dužih zastoja po mjestimično vlažnom kolovozu.
Zbog izrazito niskih temperatura moguće je  formiranje poledice, pa vozače pozivamo na pojačan oprez. Posebno izdvajamo dionice u planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Ugaženog snijega mjestimično ima na putnom pravcu Glamoč-Mlinište, dok na području Posušja i Tomislavgrada vozače upozoravamo na jake udare vjetra. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke skrećemo pažnju na učestale odrone zemlje ili kamenja na kolovoz. Apelujemo na maksimalno opreznu vožnju i podsjećamo da je  posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.
 
Povremene obustave saobraćaja zbog minerskih ili deminerskih radova, tokom dana aktuelne su na magistralnim putevima:M-4 Teslić-Kotor Varoš, M-18 Tuzla-Ugljevik  i M-16 Banja Luka-Jajce.
 
Na mjestima izvođenja sanacionih radova saobraća se sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene saobraćajne signalizacije. Izdvajamo magistralne puteve: M-16 Banja Luka-Jajce, M-16.2 Prozor-Jablanica i M-18 Tuzla-Priboj.
 
Zbog radova na području Hrvatske, vozače upozoravamo na moguće gužve i duža zadržavanja na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja. 
 
Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

KANTON SARAJEVO

-Zbog izvođenja sanacionih radova, usporeno se saobraća u ulicama: Alipašina, Komatin, Halilbašića, Porodice Ribar,  Zvornička, Stolačka, Kraljice Jelene, Prijedorska i Kemal Begova.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije