Posljednji ispraćaj tragično preminule Selme Agić

Radiosarajevo.ba
Posljednji ispraćaj tragično preminule Selme Agić
U Bugojnu, na gradskom mezarju Jaklić, danas je ukopana Selma Agić, jedna od dvije studentice koje su tragično preminule nakon saobraćajne nesreće preksinoć u Sarajevu.

Tragedija koja je pogodila cjelokupnu bh. javnost, najviše se odrazila na članove porodica, prijatelje i sugrađane preminulih djevojaka, te dok se u Bosanskoj Krupi očekuje sutrašnja dženaza tragično preminuloj Editi Malkoč, danas je njenoj kolegici Selmi dženaza klanjana u Bugojnu.

Prema izvještaju portala Bugojno-danas, veliki broj građana ovog grada okupio se pred Sultan Ahmedovom džamijom, kako bi odali posljednju poštu ovoj nesretno preminuloj djevojci.

Selma je drugo dijete koje su izgubili njeni roditelji Amir i Dina. Njen brat Adi poginuo je 1994. godine u saobraćajnoj nesreći u Zenici. Starija sestra Azra studira u Austriji, a mlađi 20-godišnji brat Harun živi u Bugojnu s roditeljima.

Povorka koja je odnijela Selmu do mjesta gdje će pronaći vječni počinak se kretala od Sultan Ahmedove džamije, a ukop je uz prisustvo velikog broja sugrađana, porodice i prijatelja obavljen na gradskom mezarju Jaklić.

U nastavku možete pogledati kako je to izgledala današnja dženaza u Bugojnu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije