Podnio ostavku: Pokrenuta istraga protiv tužioca Tužilaštva BiH

Radiosarajevo.ba
Podnio ostavku: Pokrenuta istraga protiv tužioca Tužilaštva BiH
/ Foto: Tužilaštvo BiH / Ilustracija
U Tužilaštvu BiH donesena je naredba o pokretanju istrage protiv Bože Mihajlovića, zbog kaznenog djela nesavjesnog rada u službi.

Rukovodilac Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Božo Mihajlović podnio je ostavku na poziciju rukovodioca odjela koju je dostavio v. d. glavnoj tužiteljici Gordani Tadić, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Gordana Tadić, v.d. glavna tužiteljica, prihvatila je ostavku, te u skladu s pravilnikom, na poziciju rukovodioca odjela imenovala zamjenicu glavnu tužiteljicu Ozrenku Nešković. 

Gordana Tadić, v.d. glavna tužiteljica Tužiteljstva BiH, preuzimanjem dužnosti, kao jedan od prioriteta u svom radu definirala je otvorenu i izravnu komunikaciju među zaposlenicima radi očuvanja stabilnosti institucije Tužiteljstva BiH, te je spremna i odlučna da se prema najvišim standardima istraže svi navodi o nezakonitostima u radu zaposlenika, radi odlučne borbe protiv korupcije i jačanja povjerenja građana u pravosudne institucije Bosne i Hercegovine, naveli su iz ove institucije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije