Podijeljeni paketići za najmlađe azilante

Radiosarajevo.ba
Podijeljeni paketići za najmlađe azilante
Povodom novogodišnjih blagdana danas su Grad Zagreb i Mešihat Islamske zajednice i zagrebački Crveni križ djeci smještenoj u Prihvatilištu za tražitelje azila u zagrebačkim Dugavama podijelili poklon pakete.

Ideja o darivanju djece smještene u hotelu Porin nastala je kao plod dogovora i suradnje zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića u ime Gradske uprave i muftije Aziza ef. Hasanovića kao predstavnika Mešihata.

Poklon pakete su djeci podijelili zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, predsjednik Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba Harun Omerbašić,  zamjenik zagrebačkog muftije Mevludin Arslani i ravnatelj zagrebačkog Crvenog križa Petar Penava.

Podijeljena su ukupno 93 paketa. Najmlađe dijete rodilo se u ovom prihvatilištu dva dana prije Badnjaka, a najstarije je tinejdžer od 17 godine.

"Želimo da osjete da nisu sami, da je netko s njima i da o njima brine, a cilj nam je da ih socijaliziramo, integriramo u zagrebačko tkivo da ne bi bilo problema kakve susrećemo diljem svijeta“, kazao je gradonačelnik Milan Bandić.

Mevludin Arslani je istaknuo kako u suradnji sa Gradskom upravom rade na realizaciji škole za strane jezike za tražitelje azila, posebno za one koji ne pohađaju srednju školu. Nastava jezika će se održavati u Pučkom otvorenom učilištu, a uvelike će pomoći azilantima koji se žele uključiti u hrvatsko društvo.

Događaj je organiziran u suradnji sa Anitom Dakić, voditeljicom Prihvatilišta za tražitelje azila.

Dakić je kazala kako se sa djecom se u prihvatilištu već provodi redovita nastava hrvatskog, engleskog i njemačkog jezika, a devetero djece uključeno je u redoviti nastavni program u dvije obližnje škole. Predavači su studenti Učiteljskog fakulteta i volonteri Crvenog križa.

Oko 550 osoba, djece, žena, i muškaraca smješteno je u Prihvatilištu za tražitelje azila Porin u statusu su tražitelja azila, od toga je 93 djece, od najmanjeg uzrasta do tinejdžera.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije