Početkom sedmice sunčano, zatim mogući pljuskovi i grmljavina

Radiosarajevo.ba
Početkom sedmice sunčano, zatim mogući pljuskovi i grmljavina
U ponedjeljak u centralnim, istočnim i zapadnim područjima Bosne jutro će biti pretežno oblačno, ponegdje sa slabim i rijetkim lokalnim pljuskovima, a u ostatku dana bez padavina i sunčanije.

U ostalim područjima  zemlje očekuje se sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U Bosni će puhati slab do umjeren vjetar sjevernog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini umjerena bura.

Jutarnje temperature iznosit će  od deset do 15, na jugu od 16 do 20, a dnevne od 22 do 27, na jugu od 26 do 30 stepeni Celzijusa.

U utorak očekuje se sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnje temperature kretat će se od deset do 16, na jugu od 17 do 21, a dnevne od 26 do 32 stepeni Celzijusa.

U srijedu vrijeme će biti sunčano. U drugom dijelu dana u Bosni moguć je postepen porast naoblake, što krajem dana i u večernjim satima može usloviti kišu, pljuskove i grmljavinu.

Jutarnje temperature iznosit će od 10 do 16, na jugu od 16 do 20, a dnevne od 27 do 33 stepeni Celzijusa.

U četvrtak se također očekuje sunčano vrijeme. Poslije podne u Bosni moguć je umjeren porast naoblake koji može usloviti kišu, pljuskove i grmljavinu. Jutarnje temperature iznosit će od 11 do 17, na jugu od 18 do 22, a dnevne od 26 do 32, na jugu do 34 stepena Celzijusa, saopćeno je iz Federalnog hidrometerološkog zavoda Bosne i Hercegovine (FHMZBiH).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije