Počela manifestacija "Odbrana BiH - Igman 2017"

Fena
Počela manifestacija "Odbrana BiH - Igman 2017"
Odavanjem počasti na šehidskom mezarju na Kovačima u Sarajevu počela je 17. manifestacija "Odbrana BiH - Igman 2017" koja se tradicionalno organizira u znak sjećanja na šehide i poginule borce, ali i sve koji su branili državu BiH od agresora.

Položeno je cvijeće i proučena Fatiha kod spomen-obilježja i na mezaru prvog predsjednika Predsjedništva BiH Alije Izetbegovića, a manifestaciju je zvanično otvorio predsjednik Organizacionog odbora ovogodišnje manifestacije, federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambenooslobodilačkog rata Salko Bukvarević.

Naglasio je važnost njegovanja kulture sjećanja na sve ljude koji su dali živote za odbranu BiH.

"Ponosni smo što smo pripadnici snaga koje su branile svakog stanovnika i hiljadugodišnji ponos i vrijednosti", rekao je Bukvarević te istaknuo da su veterani i dalje u stroju da brane cjelovitu BiH te demokratiju u njoj.

Nakon posjete Kovačima bit će odata počast i položeno cvijeće na nekoliko mjesta u gradu, a za večeras je planirano održavanje vjerskog programa na Igmanu.

"S planine Igman ćemo poslati poruku mira i poruke da naše saborce koji su dali živote nećemo nikada zaboraviti", rekao je Bukvarević.

Manifestacija Odbrana BiH - Igman 2017, koja je ove godine organizirana pod motom Dođi i posvjedoči, okupit će učesnike iz cijele države koji su dali doprinos za organizaciju manifestacije, koja se u proteklih 13 godina održava na prostorima šehidskog spomen-mezarja Kovači, ratnog tunela D-B, planine Igman i prostora ratne džamije Igman.

Prema najavama organizatora ovogodišnja manifestacija će okupiti više od 20.000 ljudi.

Generalni pokrovitelj ovogodišnje manifestacije je član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije