Pendeš: U protekle dvije godine u vojsku primljeno 715 osoba

Fena
Pendeš: U protekle dvije godine u vojsku primljeno 715 osoba
Ministrica odbrane Bosne i Hercegovine Marina Pendeš danas je u Sarajevu prezentirala publikaciju "Dvije godine uspjeha i napretka" u kojoj je predstavljeno sve ono što je urađeno na evropskom i evroatlantskom putu te kako se situacija u Oružanim sna

Izjavila je da je u publikaciji akcent stavljen na glavne aktivnosti Ministarstva odbrane i Oružanih snaga (OS) BiH, kao što su odbrana zemlje, učestvovanje u mirovnim misijama, odgovor na prirodne katastrofe i nesreće te deminiranje, u čemu MO i OS imaju aktivno učešće.

"Poseban fokus smo stavili na učestvovanje u mirovnim misijama i uskoro će biti potvrđena odluka Predsjedništva BiH o sudjelovanju u Centralnoj Africi zajedno s europskim snagama", najavila je Pendeš. 

Istakla je da je misija s EU jako bitna i iz političkih razloga, jer prioritet BiH jeste da bude dio EU. 

U Publikaciji se između ostalog navodi da je u protekle dvije godine u vojnu službu primljeno 715 osoba, da je raznim metodama riješeno više od 5.000 tona streljiva te da su OSBiH tokom 2015. i 2016. godine deminirale više od pet milijardi kvadratnih metara kontaminiranih područja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije