Peđa Kojović nakon napada: Bahatost i kabadahijsko ponašanje političke elite

Radiosarajevo.ba
Peđa Kojović nakon napada: Bahatost i kabadahijsko ponašanje političke elite
/ Peđa Kojović
Danas je zasupnik BOSS-a Rasim Smajić fizički nasrnuo na zastupnika Naše stranke Peđu Kojovića i verbalno prijetio zastupnici Sabini Ćudić.
Podsjetimo, napad se desio nakon što je Ćudić zahtijevala razmatranje zastupničkih privilegija po kojima Rasim Smajić parkira svoj auto na nedozvoljenom mjestu te tako dovodi u opasnost sigurnost i živote stanara u ulici Nedima Filipovića. Zbog ovoga, rekla je Ćudić, desile su se već dvije saobraćajne nesreće.
 
Portal Radiosarajevo.ba nakon incidenta je kontaktirao napadnutog zastupnika Kojovića koji nam je dao ekskluzivnu izjavu: 
 
"Sabina je ukazala na bahato ponasanje političara i ovaj joj je počeo psovati i prijetiti najgrubljim rječnikom. Ja sam ustao da je zaštitiim, da zatražim od predsjedavajuće da mu to zabrani. Nakon toga me je napao s leđa. 
 
20 godina vlast promovira bahatost i kabadahijsko ponašanje političke elite koja živi u ubjeđenju da za njih ne vaze zakoni BiH.
 
Predstavnici Naše stranke ovakve i slične napade doživljavaju stalno, a pogotovo kada traže ukidanje besmislenih privilegija političara. Ovaj put to su zabilježile kamere i vidjela javnost. Ali to nas nije, niti će nas pokolebati u borbi za one vrijednosti zbog kojeg smo politički angažovani. Pred ovakvim ponašanjem smo se kao društvo povlačili godinama i ako ne budemo odlučni i hrabri, nasilnici će poptuno upravljati nasim životima i sudbinom zemlje", izjavio je Kojović za Radiosarajevo.ba.
 
 
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije