Ovo je najviša kazna koju je neko dobio zbog saobraćajnog udesa u BiH

Radiosarajevo.ba
Ovo je najviša kazna koju je neko dobio zbog saobraćajnog udesa u BiH
Arhiv / Ilustracija
U Sarajevu se preksinoć desio saobraćajni udes u kojem je vozač Sanjin Sefić automobilom usmrtio studentice Editu Malkoč i Selmu Agić, te nakon toga pobjegao s mjesta nesreće.

Sefić je nakon toga pobjegao iz BiH preko graničnog prijelaza Uvac gdje je ušao u Srbiju.

Građani Sarajeva su se sinoć okupili i mirnim protestom pozvali nadležne da reagiraju i počnu raditi svoj posao kako se ovakve stvari ne bi više dešavale.

Ipak, statistika sarajevske policije kaže da se u prvih šest mjeseci ove godine povećao broj saobraćajnih nesreća s nastradalim osobama, ali i s onim koji su kao posljedicu imali materijalnu štetu. U prvoj polovini godine, poginulo je ukupno deset osoba, od čega pet vozača i pet pješaka. Više nego u istom periodu prošle godine. Ukupno je registrirano 5.582 udesa, od čega u naseljenim područjima 5.228 koji su za posljedicu imali osam smrtno stradalih osoba i 379 povrijeđenih.

Najveća kazna do sada je izrečena prije nešto više od tri godine Mirsadu Subašiću, kojem je Kantonalni sud u Sarajevu izrekao jedinstvenu kaznu zatvora od 12 godina i četiri mjeseca zbog teškog krivičnog djela protiv sigurnosti javnog prometa i ne pružanja pomoći osobi povrijeđenoj u udesu, javlja N1.

U presudi stoji da je Subašić u alkoholiziranom stanju i bez položenog vozačkog ispita upravljao Audijem A6, te na Skenderiji udario u vozilo Peugeot koji je stajao na semaforu.

Vozač Peugeota Zlatan Handžić je preminuo na mjestu udesa, dok je državljanka Španije koja je bila s njim u vozilu prošla s teškim povredama, a taksista koji se nalazio u blizini s lakšim.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije