Oklopna vozila i helikopteri na zajedničkoj vježbi policijâ RS-a i Srbije

Radiosarajevo.ba
Oklopna vozila i helikopteri na zajedničkoj vježbi policijâ RS-a i Srbije
/ Anadolija
Nadlijetanjem helikoptera i svečanim postrojavanjem učesnika i vozila, na graničnom prelazu kod Loznice završena je taktička združena vježba policija Republike Srpske i Srbije pod nazivom 'Drina 2016'.

Vježbi su prisustvovali Milorad Dodik, predsjednik RS-a, Tomislav Nikolić, predsjednik Srbije, kao i visoki funkcioneri manjeg bh. entiteta i Srbije te episkop šabački Lavrentije.

Vježba je bila podijeljena u tri dijela - eliminisanje terorista na graničnom prelazu praćeno vazdušnom podrškom, vježba na vodi na Drini i skakanje padobranima.

Prikazana je situacija kada teroristi zauzimaju granični prelaz i autobus s putnicima. Specijalne snage djeluju sa zemlje i šalje se izviđački helikopter.

Iz helikoptera su se spustili specijalci i s oklopnjacima potisnuli teroriste ka Drini gdje su ih dočekale specijalne jedinice, a presretnut je i autobus s teroristima.

Na vježbi je učestvovalo oko 200 policajaca RS-a i Srbije, pet letjelica i određen broj oklopnih vozila.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je ranije da zajednička vježba policija Srbije i RS-a ni na koji način ne ugrožava suverenitet BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije