Određen pritvor Amiru Zukiću i njegovom vozaču

Radiosarajevo.ba
Određen pritvor Amiru Zukiću i njegovom vozaču
U sarajevskom Općinskom sudu u ponedjeljak je održano ročište za određivanje pritvora Amiru Zukiću generalnom sekretaru SDA i njegovom vozaču Seadu Fazlagiću.

Određen je jednomjesečni pritvor za Zukića i Fazlagića, kako je Radiosarajevo.ba potvrdila je Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštva KS-a.

Po zahtjevu Tužilaštva ovo ročište je bilo isključeno za javnost, kako je rečeno, zbog zaštite svjedoka u ovom slučaju.

Podsjećamo, pritvor za Zukića je predložen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, skrivanja dokaza i opasnosti od ponavljanja krivičnog djela, a za Seada Fazlagića pritvor je predložen zbog opasnosti od bjekstva te ponavljanja krivičnog djela.

Zukić i Fazlagić su uhapšeni u petak, 17. februara, u okviru predmeta Bosna, u kojem istraga traje još od prošle godine. 

Podsjećamo, u akciji "Bosna" su 26. augusta 2016. godine uhapšeni izvršni direktor Elektroprivrede BiH za distribuciju Esed Džananović, Safet Bibić, Nedžat Trako, Ramiz Karavdi i Senad Trako.

Osumnjičeni su da su organizirali grupu, te koristeći svoj utjecaj zapošljavali lica u javna poduzeća, zdravstvene i visokoškolske ustanove u Federaciji BiH tako što su zahtijevali i primali novac ili druge oblike koristi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije