Određen jednomjesečni pritvor za uhapšene advokate i sudske kurire

N. K.
Određen jednomjesečni pritvor za uhapšene advokate i sudske kurire
Kantonalni sud u Sarajevu odredio je jednomjesečni pritvor osumnjičenima u akciji "Kurir" Ismetu Hamziću, Esadu Hrvačiću, Samini Skopak, Zaimu Spahoviću i Muameru Piti.

Ovu informaciju za Radiosarajevo.ba potvrdila je Azra Bavčić glasnogovornica Tužilaštva Kantona Sarajevo, te dodala kako je pritvor određen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, prikrivanja dokaza i opasnosti od ponavljanja krivičnog djela.

Također, prema njenim riječima, još uvijek se čeka rješenje Kantonalnog suda za određivanje mjere zabrane - napuštanje mjesta boravišta i kontakta sa svjedocima osumnjičenima Vildani Ligati i Selmi Taraniš.

Podsjećamo, radi se o osobama koje se dovode u vezu s krivičnim djelima "organizirani kriminal", a u vezi s krivičnim djelima "zloupotreba položaja ili ovlaštenja" i "krivotvorenje službene isprave".

Kako nam je rekla Bavčić, ovoj akciji prethodila je kompleksna istraga, a predistražne i istražne radnje trajale su više od godinu dana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije