Odgođeno suđenje Sanjinu Sefiću

E. H.
Odgođeno suđenje Sanjinu Sefiću
U Kantonalnom sudu u Sarajevu danas je trebalo biti nastavljeno suđenje Sanjinu Sefiću (26), njegovoj sestri Sari Sefić (23), Dini Aliću (30), Amaru Salihoviću (25) i Saudu Nišiću (29).

No, kako javlja novinar Radiosarajevo.ba iz Suda, suđenje Sefiću i ostalima je odgođeno zbog nedostatka branioca Sanjina Sefića.

Suđenje je odgođeno za 20. april u 12 sati.

Optužnica je zatražila da svjedoci budu Enes Malkoč i Amir Agić, kao očevi nesretno stradalih studentica.

"Odgodu suđenja ne bih komentarisao, imamo naredno suđenje i ovo me nije uopće pogodilo. Igraju se našim živcima, ali mi imamo debele živce i doći ćemo sljedeći put.

Na zahtjev tužiteljice priključit ćemo se krivičnom gonjenju u ovom slučaju tako što ćemo svjedočiti naredni put. Očekujem da ovo suđenje bude pravedno i da se zadovolji pravda, a velika kazna me ne zadovoljava. Očekujem da bude pravedno...", poručio je Amir Agić, otac Selme Agić.

Podsjećamo, Sanjin Sefić je 10. oktobra, prošle godine, oko 21.35 sati Golfom 6 u ulici Zmaja od Bosne, krećući se brzinom od gotovo 105 kilometara na sat, skrivio saobraćajnu nesreću u kojoj su smrtno stradale studentice Selma Agić iz Bugojna i Edita Malkoč iz Bosanske Krupe.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije