Odbijena i žalba: Damir Hadžić definitivno ostaje u pritvoru

E. H.
Odbijena i žalba: Damir Hadžić definitivno ostaje u pritvoru
Radiosarajevo.ba / Privođenje u Tužilaštvo KS
Danas je i definitivno potvrđeno da će Damir Hadžić, bivši načelnik općine Novi Grad uhapšen u akciji Blok, ostati u pritvoru, a nakon što je Kantonalni sud u Sarajevu odbio žalbu njegovog advokata.

Kako je za Radiosarajevo.ba potvrdila Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštva Kantona Sarajevo, Vijeće Kantonalnog suda Sarajevo danas je odbilo i žalbu branioca Damira Hadžića na određivanje jednomjesečnog pritvora, čime je i definitivno potvrđeno da Hadžić neće napuštati pritvor.

Ako se prisjetimo, Damir Hadžić je uhapšen u velikoj policijskoj akciji „Blok“, zajedno sa još nekolicinom bivših uposlenika ove općine i Esedom Radeljašem, bivšim zastupnikom u Skupštini KS i ministrom u Vladi BPK. Hadžić se tereti da je zloupotrijebio položaj ili ovlasti, tako što je nezakonito isplatio više od milion konvertibilnih maraka Radeljašu.

Tužilaštvo KS je za Hadžića zatražilo pritvor, koji mu je danas definitivno potvrđeno, zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, prikrivanje dokaza ili opasnosti od ponavljanja krivičnog djela.

Zaista dug proces se vodio u vezi sa određivanjem pritvora Hadžiću, te je Kantonalni sud u Sarajevu već jednom poništio svoju odluku o njegovom pritvaranju, na osnovu žalbe advokata, ali ovog puta to nije bio slučaj.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije