Od petka ponovo kiša: Prognoza do 12. juna

Radiosarajevo.ba
Od petka ponovo kiša: Prognoza do 12. juna
Stabilno i sunčano vrijeme zadržat će se do srijede 31. maja. U četvrtak i petak u Bosni se očekuje nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Na jugu Hercegovine u petak pretežno oblačno sa slabom kišom u poslijepodnevnim satima. Temperature zraka do kraja radne sedmice, u jutarnjim satima kretat će se od 8 oC do 14 oC na jugu zemlje do 16 oC. Najviše dnevne temperature bit će u laganom porastu i kretat će se od 23 oC do 30 oC.

U dane vikenda i tokom naredne sedmice, od 5. juna , očekuje se malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. U popodnevnim satima mogući su pljuskovi praćeni grmljavinom u Bosni. Na području južne Hercegovine, padavine se ne očekuju. Jutarnje temperature zraka bit će nešto veće i kretat će se od 11 oC do 18 oC.

Maksimalne očekivane temperature kretat će se između 25 oC i 31 oC, kažu prognozi do 12. juna iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije