Obustava saobraćaja u četiri sarajevske ulice

Radiosarajevo.ba
Obustava saobraćaja u četiri sarajevske ulice
Na putevima u našoj zemlji ovoga jutra saobraća se bez dužih zastoja i vanrednih ograničenja. Vremenski uslovi su povoljni, a frekvencija vozila pojačanog intenziteta na dionicama u gradskim centrima.

Vozače molimo za opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu. Vozače teretnih vozila molimo da se, kada iza sebe primjete dužu kolonu putničkih vozila, nakratko isključe iz saobraćaja, kako bi se izbjegla nepotrebna i rizična preticanja.

Povremene polusatne obustave saobraćaja, zbog deminiranja terena, aktuelne su na dionici M-1.8 Lončari-Orašje (u blizini mjesta Dusine).

Zbog izvođenja minerskih radova, svakodnevno u vremenu od 14 do 14:30 sati, dolazi do obustave saobraćaja na dionici M-16 Banja Luka-Jajce (na lokalitetu Bočac).

Na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, saobraća se sporije uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije. Izdvajamo dionicu autoputa Banja Luka-Bosanska Gradiška (lokalitet petlje Mahovljani), kao i magistralne puteve: M-16.4 Bugojno-Novi Travnik, M-16.2 Prozor-Jablanica, M-17 Jablanica-Mostar, M-18 Živinice-Šićki Brod i M-5 Bihać-Izačić.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Zbog radova na području Hrvatske, na GP Orašje-Županja vozila saobraćaju usporeno u oba smjera.

U skladu sa Ugovorom koji je potpisan sa JP Ceste FBiH o obavljanju poslova pomoć-informacije na javnim cestama u dijelu Federacije BiH, BIHAMK je dužan da, bez naknade, svakom motorizovanom učesniku u saobraćaju godišnje pruži tri usluge tehničke pomoći na cesti, a najviše jednu uslugu tokom mjeseca, sa ciljem stavljanja vozila u mobilno stanje. Ukoliko se kvar ne može otkloniti BIHAMK je dužan i ukloniti vozilo sa ceste do najbližeg servisa. Besplatne usluge pomoći na cesti BIHAMK je obavezan pružiti učesnicima u saobraćaju u sljedećim kantonima: Unsko-sanski, Tuzlanski, Zeničko-dobojski, Bosansko-podrinjski, Srednjobosanski, Hercegovačko-neretvanski i Sarajevski kanton.

IZMJENE U REŽIMU SAOBRAĆAJA:

AUTOPUT
Banja Luka-Bosanska Gradiška, zbog izgradnje vijadukta Mahovljani, za saobraćaj je zatvorena petlja Mahovljani. Vozačima se preporučuje korištenje petlje Aleksandrovac ili magistralnog puta M-16 u ovisnosti od pravca kretanja.

MAGISTRALNI PUTEVI:
M-1.8
Lončari-Orašje, zbog deminiranja terena na lokaciji Dusine saobraćaj se od 08 do 16 sati povremeno obustavlja u trajanju do pola sata (uz propuštanja do 15 minuta).
M-4
Simin Han-Caparde zbog sanacije mosta preko rijeke Dubnice, saobraćaj se odvija jednom trakom naizmjenično.
Ljetinić-Jelah, zbog radova na polaganju kanalizacijskog kolektora, od 08 do 16 sati povremeno se saobraća jednom trakom.
M-5
Ključ-Rogolji - zbog radova na sanaciji kolovoza, saobraćaj se odvija jednom trakom naizmjenično.
Trg Maršala Tita u Bihaću - zbog izgradnje poslovnog objekta saobraća se jednom trakom.
Bihać-Izačić, zbog izgradnje pješačke staze u naselju Izačić, od 07 do 17 sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom.
M-16
Jajce- Crna Rijeka (lokalitet Lučina) zbog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno, jednom trakom.
M-16.2
Prozor-Jablanica, zbog radova na sanaciji kolovoza, saobraćaj se odvija jednom trakom naizmjenično uz postavljenu privremenu signalizaciju.
U toku su radovi na ulazu u Prozor , zbog čega se saobraća usporeno, jednom trakom.
M-16.4
Bugojno-Novi Travnik (na lokalitetu Rostovo), zbog sanacionih radova saobraćaj se odvija jednom trakom naizmjenično uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.
M-17
Jablanica-Mostar, zbog radova na izgradnji pješačke staze u mjestu Donja Jablanica saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz moguće povremene obustave do 15 minuta.
Topčić Polje-Lašva (Nemila) zbog radova na sanaciji škarpe iznad nivele ceste, saobraćaj se odvija naizmjenično jednom trakom.
Doboj-Šešlije (dionica Johovac-Rudanka) u toku je izgradnja priključaka magistralnog puta na budući autoput, pa je saobraćaj regulisan privremeno postavljenom signalizacijom, čije je poštivanje obavezno.
M-18
Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje, zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.
Priboj-Simin Han, zbog sanacije klizišta saobraća se naizmjenično, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.
Šićki Brod-Živinice, zbog radova na izgradnji pješačke staze u mjestu Ljubače, od 07 do 19 sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

REGIONALNI PUTEVI
R-405 Sanski Most-Donji Kamengrad- zbog izvođenja radova rušenja starog i izgradnje novog mosta preko rijeke Blihe, privremeno je obustavljen saobraćaj. Alternativni pravci su u funkciji.
R-414 Banja Luka-Turbe (Ljubačevo) - zbog aktiviranog klizišta, saobraća se jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično.
R-435 Nevesinje-Berkovići - u toku su radovi na rekonstrukciji i modernizaciji ove dionice, zbog čega se saobraćaj odvija naizmjenično, jednom trakom.
R-445 Semizovac-Ilijaš-Visoko, u toku su radovi na rekonstrukciji ove dionice, zbog čega se na mjestima izvođenja radova saobraća naizmjenično uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.
R-454a Bratunac-Drinjača - zbog aktiviranog klizišta na snazi je zabrana saobraćaja za teretna motorna vozila preko 3,5 tone ukupne mase i autobuse preko 5 tona.
R-474 Prnjavor-Doboj (Gornja Vijaka2-Razboj u mjestu Dragalovci) - zbog radova na izgradnji saobraćajnice i mosta preko rijeke Ukrine, na snazi je potpuna obustava saobraćaja za vozila preko 15 tona nosivosti, dok ostala vozila saobraćaju lokalnim putem kroz selo Brestvo.

KANTON SARAJEVO
-Zbog izvođenja radova u zoni pružnog prelaza (raskrsnica) “Alića rampa” na regionalnom putu R-445 Semizovac-Ilijaš-Visoko, privremeno je obustavljen saobraćaj na dijelu ulice Bosanski put (od centra Bingo do spoja sa R-445). Alternativni pravac kretanja: 126. Ilijaške brigade-Hašima Spahića-R-445.
- Zbog izvođenja radova na rekonstrukciji uličnih cjevovoda obustavlja se saobraćaj u lijevoj traci u dozvoljenom smijeru u ulici Obala Kulina bana (od spoja sa mostom Ćumurija), dok drugi dio (žuta traka) ostaje slobodan za saobraćaj.
- Zbog radova na izgradnji kružne raskrsnice na dijelu ulica Ante Babića i Ive Andrića (spoj “X” transferzale i novoizgrađene “A” transferzale), obustavljen je saobraćaj u dijelu ulice Ive Andrića (od raskrsnice sa ulicom Olimpijska do raskrsnice sa ulicom Ante Babića).
- Zbog izvođenja sanacionih radova od 08 do 17 sati obustavlja se saobraćaj u ulici Komatin (od raskrsnice sa ulicom Hambina carina do raskrsnice sa ulicom Bostarići), izuzev za vozila JGP i stanovnike sa prebivalištem u pomenutom dijelu ulice. Alternativni pravac je Komatin-Hambina carina-Brajkovac-Lipe-Komatin i obratno.
-Zbog izvođenja sanacionih radova, usporeno se saobraća u ulicama: Hamze Čelenke, Džemala Bijedića, Kriva, Kemal Begova, IV viteške brigade, Butmirskog bataljona, Kromolj, Lužansko polje i Branilaca Hotonja.
-Zbog izvođenja radova na izgradnji kolektora usporeno se saobraća na lokalnom putu Ljubovčići-Jeleč-Pazarić (od 08 do 17 sati).

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije