Obavljeni razgovori: Vlada FBiH razmatra mogućnost selidbe na Ilidžu

E. H.
Obavljeni razgovori: Vlada FBiH razmatra mogućnost selidbe na Ilidžu
Helifilm / Ilidža
Vlada Federacije Bosne i Hercegovine ozbiljno razmatra opciju preseljenja na novu lokaciju, a nakon informacija i iznalaženja potencijalnih lokacija za smještaj zgrade, ovih dana razmatrana je mogućnost selidbe na područje općine Ilidža.

Informaciju je za Radiosarajevo.ba potvrdio načelnik Općine Ilidža Senaid Memić, koji nam je kazao kako bi to bila sjajna poruka svim investitorima da je njihov kapital siguran na Ilidži.

"Iskreno nadamo da će naša općina biti sjedište Vlade FBiH. Ozbiljno smo razgovarali s predstavnicima Vlade FBiH o ovom projektu i čak smo im ponudili i lokaciju koja bi bila atraktivna. To je lokacija Zavoda za poljoprivredu FBiH. Tu je Vlada FBiH vlasnik 35 dunuma zemljišta, a spremni smo u toj namjeri pomoći u maksimalnom kapacitetu", kazao nam je načelnik Memić.

On je dodao da bi na tom projektu bile angažirane građevinske firme iz BiH, te bi se vrlo brzo taj projekt mogao provesti.

"Entitet treba imati reprezentativnu zgradu vlade, a Ilidža ima sve potencijale da im to omogući. Naša prednost je i blizina aerodroma. Zato podržavamo svi u lokalnoj zajednici tu ideju da sva ministarstva vlade i zgrada vlade budu na jednom mjestu i da to bude objekt izgrađen prema svjetskim standardima", istaknuo je načelnik Memić, dodavši kako će se Općina Ilidža aktivno uključiti u ovaj projekt, te da je općinska administracija spremna sa svim svojim znanjem učestvovati u realizaciji ovog projekta.

Izvori bliski Vladi FBiH potvrdili su nam da postoji nekoliko lokacija o kojima se pregovora kako bi se dobila najpovoljnija lokacija za izgradnju zgrade Vlade. Među njima su spomenute neke lokacije u naselju Nedžarići, te odnedavno i na prostoru općine Ilidža.

O svemu tome, ističu ovi izvori, glavnu riječ će voditi radna grupa zadužena za ovo pitanje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije