Novalić nakon sastanka s Predom i Wigemarkom: Uspješno provodimo zacrtane reforme

Fena
Novalić nakon sastanka s Predom i Wigemarkom: Uspješno provodimo zacrtane reforme
U sjedištu Vlade Federacije BiH premijer Fadil Novalić sastao se sa izvjestiocem Europskog parlamenta za BiH Cristanom Dan Predom i šefom delegacije Europske unije u BiH, te specijalnim predstavnikom EU u BiH Lars-Gunnar Wigemarkom.

U sklopu današnjeg sastanka razgovarano je o aktuelnim temama s ciljem izrade izvještaja koji će Preda podnijeti Europskom parlamentu i na osnovu kojeg će biti donesena rezolucija o BiH, a sastanku je prisustvovala i šefica Misije BiH pri EU u Briselu ambasadorica Lidija Topić.

Uz čestitke na postignutim rezultatima u provođenju Reformske agende Preda se posebno interesirao za predstojeće korake Federalne vlade u provođenju ovog dokumenta i putu ka euroatlatskim integracijama.

"I pored svih zastoja mi uspješno provodimo zacrtane reforme", rekao je federalni premijer, naglasivši da su do sada usvojeni svi reformski zakoni, a predstoji i usvajanje onog najvažnijeg, a to je Zakon o PIO, koji je nazvao ključnim u reformi socijalnog sistema.

Federalni premijer je rekao da ove godine predstoji usvajanje tri, četiri vrlo važna zakonska akta, kao što su zakoni o doprinosima, o šumama, o stečajnom postupku, o privrednim sudovima..., uz nastavak reforme javne uprave i državne službe.

Izvjestilac Europskog parlamenta Preda se posebno interesirao za saradnju vlada dvaju entiteta i rezultatima posljednjeg susreta s premijerkom Vlade RS Željkom Cvijanović, koji je premijer Novalić ocijenio kao veoma uspješan.

Bilo je riječi i o popunjavanju upitnika EU na entitetskom i kantonalnom nivou, za šta je rečeno da ide prema zacrtanom planu, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije