Nestanak djevojčice izazvao glasine, naš narod je dobro primljen u BiH

Radiosarajevo.ba
Nestanak djevojčice izazvao glasine, naš narod je dobro primljen u BiH
Ambasador Kuvajta u BIH Nasser Riden Thamer al Motairi oglasio se povodom nedavnog slučajeva nestanka, te pronalaska djevojčice iz ove zemlje, a koji se desio na Ilidži.

"Otkako su Kuvajtski turisti počeli dolaziti u  BiH, nije bilo nikakvih problema ili incidenata. Mogu s ponosom reći da se oni u BiH ponašaju odgovorno i s respektom. Također, mogu reći da ih narod u BIH svakodnevno prima dobro i toplo”, rekao je Al Motairi za Al-Rai daily.

On je pojasnio da se "ponekad dese manji incidenti, ponajviše zbog nerazumijevanja sistema u BiH".

Nestanak kuvajtske djevojčice i njena nemogućnost da komunicira sa svojom porodicom u trajanju od 48 sati izazvao je brojne glasine, spekulacije i izmišljotine. Postojale su čak glasine da je ona oteta ili da je bila žrtva nekih bandi. Bilo je i drugih glasina”, kazao je Al Motairi.

Ambasador je podvukao da su  sigurnosne agencije u BiH djelovale s velikom ozbiljnošću u ovom slučaju, te da su je u vrlo kratkom roku pronašle.

"U trenutku kada je pronađena, djevojčica je hodala sama i izgledala je umorno. Građani su joj pomogli i odveli je u bolnicu. Ona je potom identificirana i sada je sa svojom porodicom. U dobrom je stanju. Ukratko, građani BiH su pomogli toj djevojčici. Oni je nisu oteli, jer takva vrsta napada na turiste nije dio bosanske kulture”, zaključio je kuvajtski ambasador u BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije