Naplaćivali školarinu za diplome, a novac zadržavali za sebe

Fena
Naplaćivali školarinu za diplome, a novac zadržavali za sebe
Radiosarajevo.ba / Ilustracija
Policijski službenici Centra javne bezbjednosti Prijedor dostavili su nadležnom tužilaštvu izvještaj protiv odgovornih osoba jedne srednje škole u Prijedoru koju su oštetili za iznos od 59.359,99 KM.

Zbog sumnje da su počinili krivična djela zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja i falsifikovanje ili uništavanje poslovnih ili trgovačkih knjiga ili isprava, prijavljeni su Z.R. i S.Č. te M.Š. zaposlen u toj školskoj ustanovi.

Osumnjiči su, vodeći program za obrazovanje odraslih, u namjeri sticanja protivpravne imovinske koristi, od polaznika programa naplaćivali školarinu za prekvalifikacije diploma, te uplaćeni novac zadržavali za sebe ne prilažući ga u blagajnu škole ili na račun javnih prihoda, saopćeno je danas iz Centra javne bezbjednosti Prijedor.

Nakon izdavanja ugovora o obrazovanju polaznicima programa, sačinjavali su druge ugovore s manjim iznosom školarine od onoga koji je upisan u ugovoru izdatom polazniku, te takve ugovore ulagali u školski dosije polaznika.

Na ovaj način prijavljeni su pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 63.722,41 KM, istovremeno oštetivši srednju školu u Prijedoru za iznos od 59.359,99 KM.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije