Na Bjelašnici jutros -5: Kakvo nas vrijeme očekuje za dane vikenda

Radiosarajevo.ba
Na Bjelašnici jutros -5: Kakvo nas vrijeme očekuje za dane vikenda
Radiosarajevo.ba / Ilustracija
Jutros je u Bosni bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini sunčano uz malu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle ili niskih oblaka.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica -5 stepeni, Goražde i Ivan Sedlo 2, Doboj, Sokolac i Tuzla 3, Bugojno 4, Bijeljina, Gradačac i Sarajevo 5, Banja Luka, Bihać, Jajce, Livno i Zenica 6, Sanski Most, Srebrenica i Zvornik 7, Drvar 8, Trebinje 11, Mostar 12, Neum 13 stepeni.

Atmsferski tlak je u Sarajevu iznosio 957 milibara, za 15 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

Danas se u Hercegovini očekuje sunčano vrijeme. U Bosni više oblačnosti prije podne. Po kotlinama magla ili niska oblačnost. Tokom poslije podneva u Bosni malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Vjetar u Bosni slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini prije podne umjereno jaka bura, koja će poslije podne oslabiti. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 9 i 15, na jugu zemlje od 15 do 19 stepeni. U Sarajevu više oblačnosti tokom prije podneva. Tokom dana, postupno smanjenje oblačnosti. Najviša dnevna temperatura zraka oko 11 stepeni.

Subota: U Hercegovini sunčano vrijeme. U Bosni od jutarnjih sati povećanje oblačnosti sa sjevera. Po kotlinama i uz riječne tokove u jutrnjim satima sa maglom ili niskim oblacima. Vjetar u Bosni slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini slaba bura. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između -1 i 3, na jugu zemlje od 6 do 10, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 10 i 16, na jugu zemlje od 17 do 20 stepeni.

Nedjelja: U Hercegovini veći dio dana sunčano. Poslije podne, postupno povećanje oblačnosti. U Bosni pretežno oblačno vrijeme. Vjetar u Bosni slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini slaba bura. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 2 i 6, na jugu zemlje od 7 do 11, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 9 i 14, na jugu zemlje od 17 do 20 stepeni.

Ponedjeljak: U Bosni oblačno vrijeme. U Hercegovini u jutarnjim satima pretežno oblačno, a tokom dana umjereno oblačno. Vjetar slab sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 2 i 6, na jugu zemlje od 7 do 11, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 9 i 15, na jugu zemlje od 16 do 19 stepeni, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije