Muriz Memić uputio poziv građanima: U FUP-u postoje nepoznate izjave svjedoka

Radiosarajevo.ba
Muriz Memić uputio poziv građanima: U FUP-u postoje nepoznate izjave svjedoka
YouTube / Prtscr
Muriz Memić, otac tragično stradalog Dženana Memića, uputio je apel svim čestitim građanima Sarajeva da se pridruže njemu i njegovoj porodici na protestima u Sarajevu.

Peta mirna protestna šetnja u potrazi za pravdom i istinom o smrti Dženana Memića održat će se u utorak, 23. maja u 14:00 sati, a građani će se početi okupljati ispred SCC-a.

Memić je poručio da se nada da će MUP i Tužilaštvo pronaći prave krivce za smrt njegovog sina, te je naveo kako je tokom suđenja u Kantonalnom sudu u Sarajevu bilo brojnih nelogičnosti, te da mu se tužilac Sead Kreštalica u sudnici smije u lice iako zastupa njega.

Dženanov otac je rekao da se pojavio izvještaj MUP-a KS u kojem se vidi kako je djelo prekvalificirano, te je nakon nesreće u kojoj je Dženan teško povrijeđen u februaru prošle godine djelo kvalificirano kao ubistvo.

On je naveo i kako u FUP-u postoje zapisi i izjave dva svjedoka, te da je tim zapisima dodijeljen tužilac, ali da se iz Kantonalnog tužilaštva još nisu oglasili o tome niti pokrenuli neke aktivnosti.

Poziv Muriz Memića pogledajte u videoprilogu:

Podsjećamo, Memić je teško povrijeđen 8. februara u Velikoj aleji na Ilidži pod još nerazjašnjenim okolnostima, a nakon što je u komi proveo sedam dana, preminuo je 15. februara.

Prve informacije govorile su da se radi o saobraćajnoj nesreći, no poslije se govorilo da je riječ o napadu. Otac ubijenog mladića Muriz Memić je nakon hapšenja Ljube i Bekrije Seferovića izrazio sumnju u ovaj rasplet događaja, ustvrdivši „kako se ništa ne uklapa i kako je njegov sin ubijen šipkom“. Porodica Dženana Memića bila je sigurna da je mladićeva djevojka bila umiješana u slučaj.

Nakon skoro godinu dana od Dženanove smrti njegova porodica još uvijek traga za istinom o tome kako je njihov sin stradao.

Građani Sarajeva su se već nekoliko puta okupljali na gradskim ulicama kako bi iskazali nezadovoljstvo napretkom istrage o Dženanovom ubistvu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije