"Mile bruko, totalno si puk'o": I Banja Luka grafitima počela ismijavati Dodika

Radiosarajevo.ba
"Mile bruko, totalno si puk'o": I Banja Luka grafitima počela ismijavati Dodika
Nakon što su mu Sjedinjene Američke Države uvele sankcije prije nekoliko dana Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske postao je jedna od glavnih tema u cjelokupnoj bosanskohercegovačkoj javnosti.

Mnogi su kritizirali njegove poteze, ukazujući na sve greške koje su ga dovele do ovakvog, nezavidnog položaja, ali bilo je i pojedinih komentara, posebno iz manjeg bh. entiteta, kojima se nastojala opravdati uloga i funkcija Milorada Dodika u cjelokupnom bh. društvu.

Tome su se oštro usprotivili članovi pokreta „Revolt BL“, a koji su na sebi svojstven način odlučili pokazati Dodiku šta to znači biti pod sankcijama SAD-a. Tim povodom na jednom parkingu u centru Banja Luke jutros je osvanuo i grafit „Mile bruko, totalno si puk'o“, čime članovi pokreta žele najaviti postepenu propast Dodika i njegove politike.

„Od 'zvaničnog' poziva na inauguraciju, preko moljakanja za vizu, pa sankcija, do izjave da će tražiti reviziju odluke o sankcijama“, bio je krajnji komentar članova pokreta, čiji aktivizam možete pogledati u narednom videu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije