Meteorolozi najavljuju nevrijeme: Kiša, grmljavina...

Radiosarajevo.ba
Meteorolozi najavljuju nevrijeme: Kiša, grmljavina...
Pixabay / Ilustracija
Nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom

Jutros je u Bosni bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Nešto manje oblačnosti i sunčanije bilo je u centralnim i sjeveroistočnim područjima. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnosti.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica, Goražde i Ivan Sedlo 14 stepeni, Kupres 15, Drvar, Sarajevo i Sokolac 16, Bugojno i Livno 17, Zenica 18, Srebrenica 19, Bihać, Sanski Most, Stolac, Tuzla i Zvornik 20, Gradačac, Mostar, Neum i Trebinje 21, Banja Luka, Bijeljina i Prijedor 22, Doboj 23 stepena.

Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 943 milibara, za 1 milibar je viši od normalnog i sporo raste.

Bioprognoza: Početak nove sedmice obilježit će povoljne biometeorološke prilike, uslovljene ugodnijim temperaturama zraka. Većina populacije će se osjećati bolje, a tegobe kod hroničnih bolesnika će biti umanjene. Preporučuje se zaštita od sunca i štetnog UV zračenja.

Danas u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini umjereno oblačno. Prije podne kiša se očekuje u zapadnim i sjeverozapadnim područjima. Tokom dana kiša, pljuskovi, ponegdje uz grmljavinu se očekuju u većini područja. Lokalno, uz padavine i pojačane udare vjetra, postoje uvjeti za pojavu grada. Vjetar slab do umjeren, na momente i pojačan sjeverozapadnog smjera. Najvuša dnevna temperatura od 23 do 29, na jugu od 30 do 34 stepena.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Nešto manje oblačnosti i sunčanije očekuje se prije podne. Najviša dnevna temperatura oko 27 stepeni, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije