Meteorolozi: Da li će nam kiša pokvariti sunčanu nedjelju

Radiosarajevo.ba
Meteorolozi: Da li će nam kiša pokvariti sunčanu nedjelju
Pixabay / Ilustracija
Jutros je u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost.

Temperature zraka u 8 sati (°C): Bjelašnica, Sokolac 11; Goražde 14; Bugojno, Ivan Sedlo 15; Livno, Sarajevo, Srebrenica 16; Jajce, Kupres, Zenica 17; Banja Luka, Mostar, Sanski Most, Tuzla, Zvornik 18; Bijeljina, Trebinje 19; Doboj, Prijedor 20; Gradačac 21; Bihać, Neum 22.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 939 hPa, za 7 hPa je niži od normalnog i lagano opada.

Duži sunčani intervali pozitivno će djelovati na raspoloženje većine populacije, a hronični bolesnici i meteoropati neće imati jačih tegoba. Savjetujemo Vam da slobodno vrijeme provedete na otvorenom. Uz mogućnost poslijepodnevnih pljuskova, što bi moglo pokvariti ugođaj, osjet sparine će također biti izraženiji u drugom dijelu dana, stoga je poželjno ne pretjerivati sa aktivnostima.

Danas će u našoj zemlji preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne ili krajem dana lokalni pljuskovi očekuju se ponegdje u Krajini i Posavini. Vjetar, slab do umjeren, uglavnom, južni i jugoistočni. Dnevne od 25 do 32 °C.

U Sarajevu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Dnevna temperatura oko 30 °C.

Ponedjeljak: Sunčano uz malu do umjerenu oblačost. Povremeni lokalni pljuskovi, ponegdje uz grmljavinu, su mogući u centralnim, sjeveroistočnim, sjevernim i jugozapadnim područjima Bosne, kao i ponegdje na sjeveru Hercegovine. Jutarnje temperature od 13 do 19, a dnevne od 23 do 29 °C.

Utorak: Sunčano. Poslije podne ponegdje u centralnim i istočnim područjima Bosne postoje uslovi za pojavu slabih i kratkotrajnih pljuskova. Jutarnje temperature od 12 do 18, a dnevne od 23 do 29 °C.

Srijeda: Sunčano, uz postepen porast naoblake tokom dana. Tokom poslijepodneva i u večernjim satima u Bosni se očekuju lokalni pljuskovi. Jutarnje temperature od 10 do 17, a dnevne od 22 do 28 °C.

Četvrtak: Pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Intenzivnije padavina u jutarnjim satima na istoku i sjeveroistoku Bosne. Jutarnje temperature od 10 do 16, a dnevne od 17 do 23, na jugu od 21 do 26 °C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije