Savez sindikata se sastao sa Mektićem: Mnogi policajci su u lošem položaju

Fena
Savez sindikata se sastao sa Mektićem: Mnogi policajci su u lošem položaju
Radiosarajevo.ba / Ilustracija
Ministar sigurnosti, Dragan Mektić, danas se sastao sa predstavnicima Saveza sindikata policijskih organa u Bosni i Hercegovini, koji su predvođeni predsjednikom Draganom Krvavcem ukazali na neravnopravan položaj policajaca u državi.

Krvavac je, tokom sastanka, istakao kako policijski službenici na nivou države nisu u istom položaju kao oni koji na nižim nivoima, recimo kantonalnim i općinskim, koji imaju znatno veće plate. U skladu s tim resorni ministar, Mektić obavijestio je ovaj Savez sindikata o prijedlogu za povećanje plata, istakavši da su u fokusu bili policajci sa najnižim činovima, s obzirom na to da trenutno imaju veoma niska primanja.

S druge strane, predstavnici sindikata naglasili su da ova rješenja što prije treba uputiti u proceduru imajući u vidu da se bliži kraj godine te da je neophodno planirati i sredstava za ovu namjenu.

Tokom sastanka razgovarano je o započetim aktivnostima poboljšanja standarda policijskih službenika Granične policije BiH, Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije