Mehmedović: Evropa podržava zločince, a žrtve kažnjava

Anadolija
Mehmedović: Evropa podržava zločince, a žrtve kažnjava
Anadolija / Hatidža Mehmedović
Predsjednica Udruženja "Majke Srebrenice“ Hatidža Mehmedović poručila je danas kako će predstavnici udruženja žrtava genocida počinjenog nad Bošnjacima 1995. godine ubuduće pažljivije pratiti "ko sve dolazi u Memorijalni centar u Potočarima".

Mehmedović je naglasila kako u Potočarima nije dobrodošao niko od domaćih ili međunarodnih dužnosnika koji ne priznaju genocid.

"Vidimo da se čitav svijet okrenuo protiv Bošnjaka na Balkanu i samoj BiH. Mi smo se uzalud nadali. Evo vidimo šta Evropa radi, vidimo da podržava zločine, podržava zločince, a žrtve već po koji put kažnjava. Mi smo kažnjeni već dovoljno, evo sad nas Evropa kažnjava, to je jedna velika sramota. Mi tražimo od Wigemarka da se izvine žrtvama, jer žrtve bar toliko zaslužuju, toliko su nam zla nanijeli, toliko su nam život zagorčali", rekla je Mehmedović komentarišući izjavu šefa Misije EU u BiH Lars-Gunnara Wigemarka koji je u ranijoj izjavi ocijenio da je novoizabrani načelnik Srebrenice Mladen Grujičić shvatio svoju ulogu predstavnika svih stanovnika te opštine.

Predsjednica Udruženja "Majke Srebrenice“ je najavila kako će od sada pažljivije biti praćeno ko sve uopće ulazi u Memorijalni centar u Potočarima.

"Mnogi su došli radi ličnih interesa, političkih, financijskih ili nekih drugih interesa. Dolazili su da se slikaju pored naših nišana, naše dvije tri koščice, pored naše krvi, naše boli i Memorijalni centar je mnogima bio, i bjelosvjetskim i domaćim i regionalnim, odskočna daska. One koji negiraju genocid, koji ne priznaju genocid, ne želimo više vidjeti u Memorijalnom centru", poručila je Mehmedović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije