Liberalizacija viznog režima povećala bi broj turista

Radiosarajevo.ba
Liberalizacija viznog režima povećala bi broj turista
Ministar za sigurnost Bosne i Hercegovine Dragan Mektić sastao se danas u Sarajevu s ambasadorom Saudijske Arabije Hani bin Abdullah Mominahom s kojim je razgovarao o unapređenju saradnje i jačanju sigurnosti između dvije zemlje.

Istaknuto je da postoje brojni sigurnosni izazovi ali i ekonomski razlozi zbog kojih je potrebno dalje poboljšanje odnosa. Ukazano je na stalni rast interesa građana Saudijske Arabije za posjetu BiH, te ocijenjeno da bi se liberalizacijom viznog režima povećao broj turista iz ove zemlje i doprinijelo daljem razvoju ove privredne grane u BiH.

S obzirom na to da su u toku pripreme za odlazak vjernika na hadž, razgovarano je o sigurnosnim izazovima i izražena spremnost za razmjenu svih informacija u cilju sigurnosti bh. građana i drugih učesnika.

Ministar Mektić i ambasador Mominah razmijenili su stavove i vezano za pozivanje policijskih službenika da kao gosti Saudijske Arabije prisustvuju obavljanju hadža.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije