Let pomjeren: Avion s Federicom Mogherini ne može sletjeti u Sarajevo

E. H.
Let pomjeren: Avion s Federicom Mogherini ne može sletjeti u Sarajevo
Sastanak članova Predsjedništva BiH i Federice Mogherini, koji je danas trebao biti održan u Sarajevu, pomjeren je jer avion koji prevozi Mogherini ne može sletjeti na sarajevski aerodrom.

Iz Službe za odnose s javnošću Međunarodnog aerodroma Sarajevo potvrdili su za Radiosarajevo.ba kako je let privremeno otkazan zbog guste magle na području aerodroma.

Kako su nam kazali, let iz Podgorice kojim je Mogherini trebala stići u Sarajevo je pomjeren, te bi visoka predstavnica za vanjsku i sigurnosnu politiku EU i potpredsjednica Europske komisije trebala stići u 10 sati.

Podsjećamo, Mogherini bi danas trebala održati sastanak s čelnicima BiH, a u vezi s napretkom naše države na putu u Europsku uniju, a također planirano je i da se obrati studentima osam javnih univerziteta u BiH.

Posebno će zanimljivo biti pratiti njenu posjetu u ovom trenutku kada je Predsjedništvo BiH na rubu političke krize, zbog podnošenja zahtjeva za reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije